Veslegards Bagheera


Our chocolade silver tabby boy, cinnamon carrier.


Våre katter

Vår første siameser kom i 2011, og siden har jeg vært betatt av disse aristokratiske kattene.

Rase standard for Siameser og Orientaler er lik. Utseende er varierende alt etter hvilken farge og mønster på kroppen og hvilken øyenfarge katten har. Orientalere skal ha grønne øyne, gult er uønsket. Siamesere har alltid blå øyne.

Det finnes utrolig mange flotte farger og mønster. Mange forbinder nok Siameseren med den brunmaskede fargevarianten, og noen forbund avler kun må enkelte farger og ikke alle de "nye" fargene som har kommet. Det er også avgjørende for utseende av kattungene hva oppdretteren foretrekker av rasetype, noen liker den moderne typen med "flaggermus" ører, andre den moderate typen hvor ørene står mer opp. Men uansett hva man prøver å avle på så kan det i samme kull dukke opp forskjellige typer blant søskene.

Selv liker jeg at kattene ikke blir for små i størrelsen og foretrekker den moderate typen. Viktigst for meg er at katten er frisk og sunn og har et herlig gemytt ! Så om du er ute etter en kattunge av den super moderne typen med "flaggermus ører", så vil vi anbefale andre oppdrettere.

Kattene er veldig livlige og selvbevisste. De er sosiale og ligger gjerne i en haug tett sammen. De elsker varme og kan med fordel ha en genser på seg vinterstid. Kattene er veldig lekne og sprettne,  litt klovnaktig i sin lek. De går veldig godt sammen med andre dyr og er nok mye hundeaktig i forhold til sitt menneske. Elsker å ligge på fanget ! Apporterer. Legger leker i vannskåla. De tror de er verdens midtpunkt og alt skal dreie seg om den. Til gjengjeld får du en katt som elsker deg høyt, er utrolig intelligent og finner på mange rare sprell. Det som mange enten elsker eller liker mindre er at den prater mye ! Er det misnøye med noe, så hører du det godt, og høyt ! Også liker ikke kattene å være alene, derfor er det anbefalt å ha 2 katter, minst. Om man ikke har en artsfrende så er det viktig å ha en kattevenn med omtrent samme aktivitets nivå som en siameser. En ensom siameser er en ulykkelig katt og blir fort en kasteball som skifter eier, fordi den er misforstått. Derfor er det viktig for oss at kattungekjøpere kan tilby det riktige hjemmet til våre elsklinger. 

Mine avlshanner er Elvis, DK*Issakat`s Altair, som er en blåtabby masket siameser og Eevee, DK*Issakat`s Eevee, som er en chokolade silver bloched orientaler, samt NO Tauriel Killi, som er en chocolade masket siameser, med kallenavnet Gizmo, men som nå er kastrert og har fått en plass som familiekatt.

Våre hunner er Thea, SE*Cattantion Althea, en brunmasket siameser, og Alice, DK*Nissen`s Akki, en blå orientaler med nydelige grønne øyne. Og lille sorte Veslegards Bagheera fra vårt siste kull har blitt hjemme her !

Våre kattunger vokser opp i stua og sammen med våre hunder. Vi vil kun ha kattunger av og til og er ganske nye på oppdrett av disse nydelige rasene. Theodor er fra vårt andre kull og født høsten 2016.

Om det er spørsmål om kattene eller avstammingen, eller du ønsker å stå på venteliste for en kattunge, så ta kontakt via kontaktskjema og vi svarer gjerne !

Thea

Veslegards Awesome Theodor, kastrert hanne, i sitt nye hjem.

Gizmo liggende og Thea bak