News

22. okt, 2017

We have new kittens :)

Our Bahire from the Ankara Zoo lines got 2 white kittens, a male and female, and one bluesilvercreme female. No kittens available !

4. apr, 2018

Welcome our new female

We are so proud to announce a new turkish angora line to our breeding program. We got a blueeyed female kitten which is very promissing !

11. jul, 2018

Ingen kattunger i juni

Sølvi gikk dessvere tom og vi har derfor ingen kattunger.

 • Our new female

  Aysha is just a little kitten yet, but we have nice plans for her when she is adult. We hope to get some blueeyed kittens after her.

 • Asli stayed from our last litter

  For our breeding program with the Ankara zoo line, we decided to let Asli stay at our cattery. She is a nice addition to our gang.

 • Our females

  Mother Sara, blue, and daughter Marie live at our friends house near us. They are part of our breeding program.

Ankara Zoo line, 3 rd generation, Bahire

Vonimp Bahire Balcan, our white female.

Vi takker katteri Von Imp på New Zealand for tilliten og for den nydelige hvite primadonnan VonImp Bahire Balcan TUA w 62. Bahire sin mormor Selena er født i selveste Ankara Zoo, hvor rasen i regi av den tyrkiske stat siden 1930 hadde et avlsprogram for å redde rasen fra utrydding. Disse linjene er svært viktige for å berike genpoolen i en liten rase, spesielt nå hvor dyrehagen og avlen der er nedlagt.

Vi kommer til å samarbeide med utvalgte oppdrettere internasjonalt for å bevare denne linjen. En hvit sønn av Bahire har flyttet til katteri Sirena's og selv har vi beholdt en datter, Asli, for å jobbe videre med linja.

Med Bahire har vi en ekte tyrker-jente : hvit og silky, full av temperament og livsglede, leken og tillitsfull, en primadonna som er elegant og full av futt. Tiltross for den lange reisen, hvor hun delte bur med en artsfrende, og den lange bil reisen til Norge, så har Bahire tilpasset seg sitt nye liv i rekordfart. Hun er leken og tillitsfull og sjefer allerede over hundene. Bahire er en berikelse for vårt katteri og vi ser frem til å avle med fargen hvit heretter. Hvor vanskelig det har vært for private rasekattoppdrettere å avle med de originale zoo linjene før, kan du lese i linken her. Der er også bilder fra noen av kattene i dyrehagen. Vedrørende døvhet hos hvite katter, så hører Bahire, hennes hvite mor og også hennes hvite mormor som er født i Ankara Zoo.

http://www.erkr.de/ezoo.htm 

 

Morsomt er også at 2 av våre hanner flyttet til New Zealand i 2009. Nå i 2016 importerte vi en hunn derfra, som har vår første avlshann Aslan bak seg i stamtavla som tippoldefar ! 

Les mer om cattery Vonimp her : www.vonimp.com

Mor til Bahire er Vonimp Sevda og far Silkenangels Ares. Bilder av Sevda, Ares og Selena kan sees på hjemmesiden til cattery Vonimp. Her er avstammingen

 http://vangoran.se/strip/provparning.asp?MorID=16723&FarID=16343

Thank you Aleksandra for your trust ! We will take good care of this little beauty !

Von Imp Bahire Balcan + Sirena's Speedy Gonzales, our stud.

Litter from the Ankara Zoo line after :
Vonimp Bahire Balcan + Veslegards Joyfull Alvin

Veslegards Nicolatesla, supposed to be father of a future litter.

 • Our stud

  Veslegards El Galahad

 • Our boys

  Ourstuds live together as good friends

 • Our girl

  Veslegard's Madonna Angel, one of our girls.

 • Female

  Our female from the breeding program, Veslegard's El Nancy, on the right. Our stud from the past, blue, beside her.

 • Female

  Veslegards Just Joy, our female and mother of Veslegards Joyfull Alvin.

 • Alvin and Bahire

  Veslegards Joyfull Alvin is part of our breeding program, as he is the father of our Balcan litter.