Kittens from our last litter born 14 th june 2017

Info om du vil kjøpe kattunge fra oss

We have a small family cattery in the south of Norway. Veslegards cattery is registered in TICA and we also have the cattery registration (N)Veslegard's in FIFe. All our kittens will have registration papers (green slip)  from TICA. If you want a kitten for show and breeding and for further registration in FIFe, you can get a 5 generation pedigree as well.

We only sell breeding cats to betrusted and registered small family catteries. Most of our kittens will be sold as beloved family members. If you are interested in a kitten it must be obtained personally, or we will offer to bring the kitten ourself to the buyer, for the buyers price. Because we care about our kittens we do not accept them to travel alone or with couriers.

 

Veslegards er et registrert katteri i TICA, The International Cat Association, Inc.

Vi har hatt rasekatter siden 2003 og Tyrkisk Angora siden 2005. Siameser siden 2011.

Vi har et stueoppdrett og kun leilighetsvis kattunger.

Noen ganger trenger vi nye hjem til voksne kastrerte katter som er pensjonert fra avlstjeneste, og disse omplasseres gjerne sammen med en kattunge fra oss. 

Siameser og Orientaler er meget selskapelige katter og kattunger selges ikke som alenekatter. Vi gir søskenrabatt eller du må ha en kattekompis fra før. 

Våre kattunger leveres med registrering i TICA, er ID chipmerket, har fått sin første vaksine og er helseundersøkt før de flytter ved ca.13 til 16 ukers alder. Avhengig av hvor modne de er for alderen. Kattungens ve og vel er viktigst her. Etter avtale kan kattunger leveres ferdig kastrerte. Alle kattunger selges i utgangspunkt som kosekatter og må steriliseres/kastreres. 

Kattungene selges med skriftlig kjøpekontrakt, får med seg en kattungepakke og litt av foret de er vandt med. Og om dere ønsker, så tilbyr vi livslang support !

Vi ønsker at det skal være godt gjennomtenkt å anskaffe et nytt familienedlem som skal leve i 15-20 år fremover. Vi ser for oss at kattungene blir innekatter, har evt.tilgang til en luftegård eller blir luftet i bånd. Vi ønsker at dere har undersøkt om det er lov å ha dyr der dere bor og er godt etablerte familier/par/enslige. Dere må regne med at vi spør om hvordan kattungen vil få det i sitt nye hjem. Dere må også betale et depositum ved bestilling.

Dere må gjerne komme på besøk til oss i Porsgrunn for at vi blir kjent med dere. Vi selger ikke levende dyr kun over internet kontakt. Dette er betryggende for både oppdretter og kjøper, da det finnes mye svindel på nettet og useriøse oppdrett med masseproduksjon hvor dyrene ikke har det bra. Om dere bor langt unna, holder vi kontakt på telefon og møtes når dere henter kattungen.

Vi selger kattunger til avl, til utstilling eller til kos. Noen kan selges i deleie eller settes på for i nærheten (som innekatter). Det er et unntak om vi inngår avbetalingsordning. 

Kattungene får alle samme sosialisering, men ikke alle skal bli avlskatter eller utstillingskatter. En katt til kos har det også best å bli kastrert tidlig, senest ved 6 måneders alder, før kjønnsmodning. 

Derfor krever vi i kontrakten at katt til kos må kastreres. Vi selger kun katt til avl til registrerte oppdrettere, evt.til de som er igang med søknadspapirer. 

Det koster mye å drive seriøst med katteavl. Derfor kan ikke kattungene fra oss være på "billigsalg", og ikke ønsker vi at det prutes på prisen. Kattungene er våre dyrebare skatter og ikke en handelsvare. Men om man kjøper to, så gir vi gjerne en søskenrabatt, da begge rasene er selskapelige raser som ikke trives alene.

Vi har drevet med rasekatter siden 2003 og importert mange av din Tyrkisk Angora kattunges forfedre som står i stamtavla. Vi har scanned våre første Tyrkisk Angora importer for PKD og HCM for å vite mer om linjene. Men Tyrkisk Angora er heldigvis en sunn rase, som ikke har rasespesifikke sykdommer. Våre Siamesere er DNA tested for en rasespesifikk øyensykdom. Vi setter helse og sunnhet, samt godt gemytt høyest. Mindre viktig for oss er utstillinger, da det av helse- og jobb grunner er vanskelig å få til.

Vi anbefaler alle å tegne forsikring på sin katt, da det koster mye om et uhell skulle skje. Spesielt om din katt går ute er det fare for beinbrudd, påkjørseler og smittsomme sykdommer. Alle katter kan bli syke og det er trist at katter avlives fordi eier ikke har råd til veterinærbehandling.

Send oss gjerne en melding med ditt telefon nummer under Kontakt, så ringer vi deg opp :)