Våre avlskatter.

 

Våre avlskatter av rasen Tyrkisk Angora Kul Trykk på hvert foto for å lese teksten under.

Our Turkish Angora queens and studs Kul Click on the photo to read more about the cat.

Vi takker katteri Von Imp på New Zealand for tilliten og for den nydelige hvite primadonnan VonImp Bahire Balcan TUA w 62. Bahire sin mormor Selena er født i selveste Ankara Zoo, hvor rasen i regi av den tyrkiske stat siden 1930 hadde et avlsprogram for å redde rasen fra utrydding. Disse linjene er svært viktige for å berike genpoolen i en liten rase, spesielt nå hvor dyrehagen og avlen der er nedlagt.

Vi kommer til å samarbeide med utvalgte oppdrettere internasjonalt for å bevare denne linjen.

Med Bahire har vi en ekte tyrker-jente : hvit og silky, full av temperament og livsglede, leken og tillitsfull, en primadonna som er elegant og full av futt. Tiltross for den lange reisen, hvor hun delte bur med en artsfrende, og den lange bil reisen til Norge, så har Bahire tilpasset seg sitt nye liv i rekordfart. Hun er leken og tillitsfull og sjefer allerede over hundene. Bahire er en berikelse for vårt katteri og vi ser frem til å avle med fargen hvit heretter. Hvor vanskelig det har vært for private rasekattoppdrettere å avle med de originale zoo linjene før, kan du lese i linken her. Der er også bilder fra noen av kattene i dyrehagen. Vedrørende døvhet hos hvite katter, så hører Bahire, hennes hvite mor og også hennes hvite mormor som er født i Ankara Zoo.

http://www.erkr.de/ezoo.htm 

 

Morsomt er også at 2 av våre hanner flyttet til New Zealand i 2009. Nå i 2016 importerte vi en hunn derfra, som har vår første avlshann Aslan bak seg i stamtavla som tippoldefar ! 

Les mer om cattery Vonimp her : www.vonimp.com

Mor til Bahire er Vonimp Sevda og far Silkenangels Ares. Bilder av Sevda, Ares og Selena kan sees på hjemmesiden til cattery Vonimp. Her er avstammingen

 http://vangoran.se/strip/provparning.asp?MorID=16723&FarID=16343

Thank you Aleksandra for your trust ! We will take good care of this little beauty !